Over Ons

Over de Miksers.
 
 
 
Nooit van ons gehoord? Toneelvereniging De Miksers bestaat al bijna 30 jaar. De Miksers hebben al diverse namen gehad tijdens haar toneelbestaan.
De huidige naam is in 1995 verzonnen tijdens het samengaan van de leden van KVO,KPJ en NCB. De leden komen uit diverse dorpskernen, een echte "Miks" dus en daarmee ook het ontstaan van de huidige naam.
 
Bij de Miksers staat gezelligheid en ongedwongenheid voorop. Er wordt wel hard  gewerkt en geoefend, maar er mag best wel eens iets misgaan. Als amateur willen wij graag de bezoekers tijdens de uitvoering een gezellige en ongedwongen avond aanbieden.
 
Normaal begint het seizoen direct na de zomervakantie. Er moet overlegd worden welk vrolijk stuk we gaan spelen. Er zijn door de leescommissie al tientallen boekjes gelezen.We maken gezamenlijk de beslissing welk stuk we op de planken gaan zetten. Dan gaan we aan de slag, echter door corona zijn we van ons vast schema afgeweken en treden we dit jaar in oktober op.
 
Naarmate de uitvoeringsdata dichterbij komt, komt bij ons ook de gezonde spanning opborrelen. Er mag dan wel gerust nog iets fout gaan, maar er wordt  zeker gestreefd naar perfectie.
 
En dan is er de week voor de uitvoeringen en de  generale repetitie!!  Dat is extra spannend. Omdat we dan pas in Dorpscafe "De Steeg"  kunnen spelen.We gaan dan pas voor het eerst op het podium spelen. Dat is 3 dagen voor de voorstelling.
 
Vanzelfsprekend kan een goede uitvoering niet plaats vinden zonder onze hulp-troepen.
De decorbouwers gaan s'zaterdags aan de slag met het decor, behang, inrichten enz: Wat hard werken is.
Licht en geluid moet ook perfect werken.
De grimeur, kleding en onze innelijke verzorging is achter het decor druk bezig. 
 
Kortom een vereniging die als een gesmeerde machine draait, om u een gezellige avond te geven.