Toneelgroep Miksers brengt ‘Drie maal twee is zes teveel’

 

Heusdense Courant

  • 26 feb 2013

Door: Christine Wimmer

VLIJMEN - Opnieuw brengen de spelers van toneelgroep de Miksers een blijspel ten uitvoering met als titel ‘drie maal twee is zes teveel’. Tijdens de repetities, speelt een ieder steeds met meer overtuiging hun rol, onder bekwame aanwijzingen van hun regisseuse Carien van Rooij.

 

Bart van Dal speelt dit jaar uitgever Philip, die erg degelijk en behoudend van aard is en hevig teleurgesteld is. Hij verdenkt zijn vrouw er namelijk van dat zij vreemd gaat. “In grote lijnen kan ik mezelf heel goed identificeren met de hoofdpersonage die ik speel. Naast het gezamenlijk oefenen sta ik thuis iedere dag ruim 1 uur voor de spiegel om mezelf deze rol helemaal eigen te maken. En dat lukt me steeds opnieuw door mijn eigen regisseuse thuis, mijn vrouw Jeannette, die mijn rol overhoort”, vertelt Bart trots.
Loes van Iersel kwam na een verhuizing terecht bij de Miksers als ‘reddende engel’ toen een van de spelers uitviel en zij die rol overnam. Ondanks haar 10 jaar toneelervaring in Oss was het in Vlijmen dat zij voor het eerst klucht ging spelen. Zij speelt Henriet, de vrouw van Philip die steeds meer verstrikt raakt in haar eigen leugens om bestwil.
Els Vehoeven dit jaar in de rol van Silvie een deutche aupair, speelde haar eerste rol als Isabel 8 jaar geleden bij de Miksers. “Ik had voorheen altijd willen toneelspelen, echter het was, buiten de voordrachtjes voor de klas, nooit van gekomen. Toen Nico zijn eerste rol had in de Miksers ben ik gaan kijken. Ik dacht toen van, daar sta ik bij volgend jaar!”

Tekst onthouden

Gerard de Vaan speelt al ruim 28 jaar toneel, voorheen bij de NCB en nu bij de Miksers. “Het wordt met mijn 70 jarige leeftijd steeds moeilijker om teksten te onthouden. Ik ben er toch wel erg graag bij en dit jaar heb ik gelukkig de kleine rol van de personage Walter gekregen. Lukt het onthouden van de rol me echter niet meer, dan is er buiten het spelen om, nog zat binnen de club te doen”, laat Gerard weten. Gerard zijn dochter, Marjan de Man, speelt de rol van Karin een getrouwde vrouw welk een avontuurtje met Walter heeft.

Deal

Marjan: “Mijn vader wilde dat we thuis ook aan toneel gingen doen. Dertien jaar geleden maakten we samen een deal. Ik samen met hem bij de Miksers op toneel, als hij mijn jaarlijkse contributie zou betalen.” Gerard vertelt lachend dat hem dit totaal na 13 jaar pas 130 euro heeft gekost. De Miksers is, volgens speler Nico Vermeulen, een hechte club met allemaal gelijkgestemden en waar altijd ruimte is voor nieuwe leden.

Talent gezocht

De Miksers handhaven vooroorlogse contributieprijzen van 10 euro per jaar. Ze zijn op zoek naar nieuwe jonge spelers die de gemiddelde leeftijd van de spelers weer omlaag brengt.

De Miksers spelen 8, 9,15 en 16 maart in de Hut te Haarsteeg om 20.00 uur het blijspel ‘Drie maal twee is zes teveel’.
Zaal open om 19.00 uur. Kosten: 6 euro per kaart. Kaartverkoop via Gerard de Vaan op telefoonnummer 073-5113462.

Kijk voor meer informatie op www.demiksersvlijmen.nl.

 

    

De cast van toneelgroep de Miksers waagt
zich binnenkort aan een nieuw blijspel:
‘Drie maal twee is zes teveel’.
Foto: Christine Wimmer

 

DE SCHERPER

woensdag 27 februari 2013

Binnenkort kan er weer gelachen worden in De Hut. Op 8, 9, 15 en 16 maart staat toneelvereniging De Miksers daar op de planken met ‘Drie maal twee is zes teveel’. Het stuk gaat over uitgevers Philip en Geert die al jaren, voor de buitenwacht, gelukkig getrouwd zijn met respectievelijk Henriët en Karin. Op persoonlijk vlak verschillen de heren nogal. De één kan zijn ogen niet van het vrouwelijk schoon afhouden en heeft nogal eens een ‘scharrel’, de ander daarentegen is erg degelijk en behoudend van aard. In de loop naar het grote boekenbal komen verschillende personages op de proppen waarvan maar niet duidelijk wil worden wie nu bij wie hoort en waarom. Het stuk van Ray Cooney en John Chapman is bewerkt door John Lanting. De regie is in handen van Carien van Rooij. De zaal is open vanaf 19.00 uur en de voorstelling begint om 20.00. Kaarten kosten € 6,00 per persoon en zijn verkrijgbaar bij Gerard de Vaan, 073–5113462. Meer informatie vindt u op www.demiksersvlijmen.nl.